Vores univers

Vores univers

Vi har det jo godt

Vi lever et "lille liv" som jeg kalder det - ikke negativt - vi lever bare ikke i nogen form for storhed eller særlig stråleglans, det behøver vi heller ikke. Vi har det nemlig godt :o) Et lille liv er ikke lige med et stille liv.
Der er plads til mennesker og dyr, til at udfolde sig og nyde livet.
Vi lever et liv omgivet af vores dejlige dyr, og kedeligt bliver det aldrig. En tidligere gadehund fra Bosnien, nogle Maine Coon katte fra min meget begrænsede tid som opdrætter og så de tilløbne arter som ikke var med i planerne. Men dyr i nød hjælper man - og det medfører også ansvar for deres videre liv.

Godt nytår 2017

MenneskerOprettet af demicoons.dk 10 jan, 2017 11:21:03

Godt nytår!

Ja det skal jeg love for! Der blev da skudt nytår ind fra midt i december til langt ind i den første uge af januar. Og mange af dem der gerne vil skyde krudt af, mener det er deres ret – for det er jo kun den ene dag om året??? Undskyld, men at hævde sin ”ret” den ene dag om året ved at skyde langt ud over de tilladte dage, virker usammenhængende på mig. Men måske har de evige brag forvirret dem.

Jeg er hundeejer, og en af de personer som fyrværkeriaffyrerne mener bare skal klappe i, for ”alle hunde skider på fortovene 365 dage om året og ingen samler op efter dem”. Det var også en af argumenterne jeg læste i år for at der skal fyres fyrværkeri af ”den ene aften om året”, da nogle vovede at lufte deres mening om, at der burde tages mere hensyn til både dyr og krudtforskrækkede mennesker. Hundeejere kan bare klappe i og lære deres hund ikke at være bange for fyrværkeri. Det tror jeg faktisk rigtig mange hundeejere prøver på – for nogen lykkes det, for andre ikke. Og vi er ikke alle tilhængere af at fylde vores hund med piller fordi andre ikke kan tage hensyn.

Der må være plads til alle. Jeg forstår ikke at folk gider fyre raketter og kanonslag af - det er for mig det samme som at stå på gaden og sætte ild til sine pengesedler. Men det må folk jo selv om – for min skyld gerne. Fyrværkerisæsonen var i 2016 27.december til 1.januar 2017 – altså de dage må alle brænde penge af og se dem gå op i røg. Det accepterer jeg gerne, og jeg skal gerne være om min hund når der lyder brag hun absolut ikke kan fordrage og derfor søger tryghed hos mig. Jeg ynker hende ikke, men bevarer roen og fortæller at der ikke sker noget.

Det er de dage ud over perioden jeg er irriteret over, de dage hvor nogen åbenbart tror min hund i ro og mag skal ud og skide på fortovene mens jeg står og hepper på hende og ikke gider samle op. Til sidst nægtede hun simpelthen at gå med ud når hun skulle luftes – der blev skudt lystigt ind i januar også, og det var ikke rimeligt. Vi bor i et område hvor politiet ikke synes de behøver gøre noget mod de der affyringsgale idioter – ja det kalder jeg dem – og det er da trist at vi ikke kan regne med dem når der nu er lovhjemmel til at gøre noget ved det, men det er jo også et luksusproblem.

Det skal lige pointeres, at min hund IKKE får lov at lægge sine efterladenskaber på fortove eller andre steder uden vi selv rydder op efter hende. Men jeg er godt klar over at der er hundeejere der trænger til en opsang omkring at fjerne deres hundes klatter fra omgivelserne – andre mennesker kan ikke være tjent med at skulle jokke rundt i dem, det vil jeg heller ikke. Desuden er det oftest hundene der bliver klaget over og ikke deres uopdragne ejere.

Vi har alle pligt til at vise hensyn og give plads til hinanden – vi har dog også alle ret til at være her, så at ønske en balance er vel ikke for meget?smiley