Florentines

Florentines

Hvad laver jeg her?

Jeg er så fuld af tanker, og vil gerne lukke dem ud et eller andet sted. Min omgangskreds er så begrænset at man tror det er løgn, så alt bliver inde i hovedet i stedet for at blive "snakket ud". Det er lidt en tilstand af at leve i sin egen verden ved siden af hverdagslivet. Jeg tror mange har det sådan......

Empty nest ramt

LivetPosted by Dorte Tue, April 10, 2018 12:50:38

Ja da, nu flytter barnet hjemme fra og hvad sker der? Morderen bliver ramt af noget der kaldes Empty nest syndrom. Altså en følelse af ensomhed, sorg og forvirring med hensyn til min egen rolle frem i livet. Indtil nu har jeg først og fremmest været mor – en løvemor, hvor min datter har stået øverst på min prioriteringsliste.

Nu kan hun selv, og jeg glæder mig skam på hendes vegne. Hun er en dygtig, selvstændig og dejlig pige, der er godt på vej i sit eget liv – det er jo det jeg har ønsket for hende fra første færd. Og så føler jeg mig så flov og utaknemmelig over, at jeg går med min lille sorg og selvmedlidenhed inden i mig.

Pigen gør det rigtige og jeg må da være voksen nok til at vide og erkende at det er sådan det går – børn vokser op og flytter hjemme fra.

Men mor-følelsen er godt nok en sej elastik, den er ikke meget for at blive trukket længere ud. Mor holder man aldrig op med at være, rollen skal bare defineres på ny, og det gør ondt på mor. Men så længe pigen har det godt og glæder sig til – endelig – at få sit eget, indrette en lejlighed sammen med en veninde og kan danne sine egne rammer og normer for sit hjem – så må mor lige kæmpe sin egen lille egokamp.

Blodtrykket ligger lidt højt, mavesyren går amok og små depressive anfald er en del af dagligdagen for tiden. Det kan dog mildnes lidt med at gå i genbrug og finde ting som jeg ved min datter mangler til sin nye indretning i det nye hjem, og så er man lidt glad igen – især hvis hun vil bruge det man har købt.

Selvfølgelig er det ikke morsomt at gå lidt i sort over den nye situation i livet, på den anden side ville det være underligt, hvis ikke jeg ville reagere på at min mest meningsfyldte rolle, nemlig den at være mor, nu rykker i baggrunden. Samtidig giver den plads til noget nyt, og det tager sikkert lidt tid inden jeg er klar på hvad det kan være.

Så vi føjer lige et tankemylder til blodtryk, mavesyre osv., og så tager jeg dagene som de kommer og tror på at med tiden, så falder det hele til ro igen og både min datter og jeg får et godt liv og bliver rigtig gode til at nyde det når vi så er sammen.

  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post4