Florentines

Florentines

Hvad laver jeg her?

Jeg er så fuld af tanker, og vil gerne lukke dem ud et eller andet sted. Min omgangskreds er så begrænset at man tror det er løgn, så alt bliver inde i hovedet i stedet for at blive "snakket ud". Det er lidt en tilstand af at leve i sin egen verden ved siden af hverdagslivet. Jeg tror mange har det sådan......

Moods

Alle de mange tankerPosted by Dorte Mon, April 30, 2018 12:38:33

Hold da op, jeg kan stadig blive overrasket over mig selv – og desværre er det en oplevelse jeg har med jævne mellemrum, og jeg bliver åbenbart ikke klogere 
Når den indre bitch overtager humøret og snakketøjet, og uden forvarsel bare lige skal gøre opmærksom på sin tilstedeværelse, og gøre livet en anelse mere ”op ad bakke” for mig…..


Forleden var jeg til en brand hyggelig aften med to gode veninder, vi kender hinanden gennem 30 år, så det er et trygt forum bare at være sig selv i. Vi spiller spil en gang om måneden, og det går ikke altid stille for sig. Denne gang var tonen hård og nådesløs – fra min side – hvad fanden tænker jeg på? Det er to mennesker jeg holder utroligt meget af og ikke kunne tænke mig at være foruden. Vi skal desuden være gamle sammen og leve i oldekolle og protestere mod plejehjem osv. Ja, vores fremtid har vi sikret.

Dér sad jeg så, overtaget af et brokkehovede af en dum madam, der ind imellem lige skulle komme med dumme bemærkninger. Heldigvis er pigerne ret så vakse, så jeg får jo tilbage med samme mønt, men uartighederne kom fra min side.


Normalt har jeg et rimeligt humør, og spilaftenerne sammen med pigerne plejer at være underholdende og med masser af grin og rødvin. Det var denne også, men da jeg kom hjem tænkte jeg godt nok, at det havde føltes underligt den aften, fordi mit humør havde været så svingende – også til min egen overraskelse.

Måske er jeg bare ved at blive lidt sindssyg og skizofren, eller også er det ånderne der har overtaget styringen. Men måske er det også bare overgangsalderen med sine vekslende oplevelser der har leveret nyt krydderi til livet……  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post6

Når ondskab praktiseres

Alle de mange tankerPosted by Dorte Tue, January 30, 2018 12:04:02

For tiden får jeg opslag om en hund der er fundet i udlandet og som har overlevet i 2 uger med alle 4 ben og ørerne delvist skåret af!

Hvad fanden er der galt med folk? Det stakkels dyr må have levet i et smertehelvede, ude af stand til at hjælpe sig selv. Den havde fået mad og vand, så intensionen var ikke at slå den ihjel.

Den stakkels hund fik hjælp af dyrevenner og fjernet fra de grusomme idioter, som jeg tillader mig at kalde sådanne individer.

Der må være noget der er fabrikeret forkert hos sådanne mennesker, for hvad kan dog være formålet med at plage og pine et uskyldigt væsen på den måde? Jeg ved godt at der mange steder i verden er mennesker lever under kummerlige forhold og ikke behandles anstændigt. Og jeg forstår også at det i sådanne tilfælde handler mere om overlevelse end kæledyr, fuldt forståeligt. Men hvorfor afreagere på dyrene?

Ja det handler vel om magt, hævde sig over for et væsen der ikke kan forsvare sig. Og det var ikke i et land med krig og nød det foregik!

Som mennesker tror vi at vi er så suveræne – ja endda intelligente. Men i min verden er det stik modsat – vi er det mest uintelligente væsen af alle levende arter. Alle andre arter formår at tilpasse sig – bare ikke os. Vi ødelægger og indtager områder, hvor vi måske ville have mere ud af at samarbejde i stedet for at ”regere”. Og så handler vi efter devisen at den mere kloge narrer den mindre kloge – startende på regeringsplan.

Etik og empati er ikke begreber der praktiseres så voldsomt meget i velfærdssamfundet. Jeg er ikke imod udvikling, men jeg er imod onde hensigter.Mor bliver vred smiley

  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post2

Min verden er turkis og fuld af løver!

Alle de mange tankerPosted by Dorte Thu, January 18, 2018 13:12:23

Det er måske ikke helt sandt – men jeg er vild med farven turkis og turkiser (sten). Løven er mit favoritdyr – stolt og majestætisk som den er. Derfor har jeg katte (de er ikke turkis) og en større hund. Det er det nærmeste jeg kommer mine løver, de lever frit og vildt i Afrika og det er der de skal være.

Til nød kan de være i store anlæg som Givskud, men det er absolut en nødløsning – for os der gerne vil se og opleve løverne - og for løverne for at overleve som art, da skydegale rigmænd jo gerne dræber levende væsner for sjov og er ligeglade med bestanden.

Jeg ville ELSKE at komme ned og se de store majestætiske dyr i deres omgivelser. Det er en stor drøm. En anden drøm er at være med til at beskytte og bevare disse dyr. Jeg støtter dyreorganisationer når jeg kan og giver også mit månedlige bidrag, men det virker så simpelt.

At stå i løvernes vinterbolig i Givskud i det øjeblik en fuldvoksen hanløve sætter i at brøle til andre løver der var udendørs, det var en enorm oplevelse. Man hører ikke bare brølet, man mærker det i hele kroppen. Det var så flot! Jeg glemmer det aldrig.

Min holdning er at alle vilde dyr hører hjemme i deres naturlige omgivelser og ikke i bure. De skal ikke dresseres eller ”knækkes” for at passe til os – vi skal respektere dem, forstå dem og tilpasse os. Vi trænger oftest ind på deres områder og breder os og forårsager død og ødelæggelse, uden konsekvenser for os – men for dyrene. Mennesket er det mest modbydelige rovdyr – og det eneste rovdyr der dræber for sjov – endda sine egne. (Uha – det var et sidespring)smiley

De domesticerede hunde og katte vi holder os er ok, de vil ikke kunne klare sig i fri natur, og er jo også noget vi har skabt – så må vi tage ansvaret og sørge godt for dem. Det gælder nok mest hundene – kattene skulle såmænd nok klare sig, de har stadig mange af deres instinkter og overlevelses evner bevaret.


Bite me smiley

Billedresultat for lion


  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post1