Florentines

Florentines

Hvad laver jeg her?

Jeg er så fuld af tanker, og vil gerne lukke dem ud et eller andet sted. Min omgangskreds er så begrænset at man tror det er løgn, så alt bliver inde i hovedet i stedet for at blive "snakket ud". Det er lidt en tilstand af at leve i sin egen verden ved siden af hverdagslivet. Jeg tror mange har det sådan......

Det somrer

LivetPosted by Dorte Thu, May 17, 2018 10:49:19

Hvor er det dejligt i denne tid, solen skinner, fuglene synger og det varme overtøj er sendt i hi.

Det er unægtelig lettere at komme op og i gang en morgen hvor solen er ved at stå op. Energien kommer næsten helt af sig selv, og mit humør bliver i hvert fald tydeligt påvirket i positiv retning. Jeg kan næsten svinge mig helt op til at betegne mig som glad sådan en morgen smiley

I år er det endda lykkedes mig at få lidt gang i vores lille gårdhave igen. Den har stået lidt på stand by de sidste par år – sidste år var det mest køligt, så da opholdt jeg mig ikke derude mere end nødvendigt. Det skal så siges at jeg mangler nogle ordentlige havemøbler efterhånden, dem jeg har er ved at være godt og grundigt færdige. Og måske får jeg hængekøjen op i år – sidste år opgav jeg – når det er vådt vejr skal den slæbes frem og tilbage /ud og ind, og da det er en vatteret en af slagsen er den temmelig tung. Bliver den våd er den dage om at tørre – det er lidt træls, for den er pragtfuld at ligge i.

Langtidsprognosen for denne sommer er – som det ser ud i øjeblikket – god. Sommeren skulle blive noget bedre end sidste år (hvilket så heller ikke er en kunst) – det skal vi nyde.

Så det somrer derude og holder det stik, så kunne det blive en hyggelig sommer smiley  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post7

Unge på livets landevej

LivetPosted by Dorte Wed, April 25, 2018 10:07:11

Ja, jeg læste en artikel om presset på de unge mennesker og at de bliver stressede. Aldeles rigtig og velskrevet artikel og jeg er helt enig med forfatteren.

Så kom tanken lige til mig – det kommer sådan snigende, at de unge mennesker i hvert fald ikke opdager at de pludselig er fanget i "systemet". Faktisk var det et minde der kom til mig, hvor vi i de lidt større klasser allerede var ved at skulle vælge fagniveau og man skulle da helst være på det udvidede hold for at gøre sig godt. Samtidig var det jo adgangsgivende til gymnasie osv. – jamen faktisk afhang éns fremtid af det fagniveau, følte man nærmest. Og sådan kan jeg genkalde mig en følelse fra flere gange hvor vi skulle tage stilling til sådan noget som f.eks. valgfag – hvilke var vigtige for fremtiden, og hvilke var bare "spild af tid"? Det var valg der umiddelbart var gældende for det næste skoleår, men vi fik sandelig at vide at det var VIGTIGT at vælge det "rigtige".

Jamen hvor dumt er det da? Det havde måske været smartere at interessere sig for hvor det enkelte barn/den unge var på vej hen. Ingen behøver gå den lige vej, hvis de lige har et par snørkler på vejen de gerne vil udforske. Det er muligt, selv i en moden alder, at tage en uddannelse, og man kan tage ekstra fag på voksenuddannelse hvis man misser noget i skoletiden. Værre er det altså ikke.

Selvfølgelig opfordrer jeg ikke til kriminalitet og stoffer og hvad har vi, det siger sig selv, det er en dårlig vej at gå, men det ved de unge mennesker jo godt. Men så længe de ikke gør andre eller sig selv fortræd skal de da have lov til at se sig om i livet.

Alle kan komme i den situation, hvor deres vej slår en sløjfe, og at vi af den ene eller anden grund ryger ud af kurs. Så skal der være tid til lige at ryste hovedet og orientere sig igen – og måske finder man så ud af, at man fandt en anden retning hvor man vil lave sin egen vej? Ja hvorfor ikke?

I Danmark har vi altid profileret os ved at være et frit og åbent folkefærd, men det er vi ikke mere. Før grinte vi ad strikse og konservative systemer, der opdrog deres unge mennesker og gjorde meget for at ensrette dem. Vi er selv i gang med det samme. Individualiteten er der ikke meget plads til – de utraditionelle veje og dem der lige har brug for at se sig om, de bliver ignoreret og får en diagnose og puttet i en kasse, hvor vi tager os af "den slags". Kom ikke og stil krav til systemet – systemet stiller krav til dig!

Selv er jeg vokset op i 70’erne og var ung i 80’erne – tak for det! Jeg fik lov til at opleve en tid med mere frihed og glæde – og min vej har været ujævn og snørklet efter jeg kom ud af gymnasiet, og alligevel synes jeg selv jeg er havnet et godt sted og har oplevet en del, som jeg nok ikke havde oplevet, hvis jeg var gået sporenstregs fra skole til uddannelse.

Så hurra for snørkler og bump, og lad så de unge mennesker vælge selv i fred og ro og giv dem plads til at leve. Der er forskel på at rådgive og vejlede i stedet for at diktere og ensrette.

Peace, love and understanding smiley  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post5

Empty nest ramt

LivetPosted by Dorte Tue, April 10, 2018 12:50:38

Ja da, nu flytter barnet hjemme fra og hvad sker der? Morderen bliver ramt af noget der kaldes Empty nest syndrom. Altså en følelse af ensomhed, sorg og forvirring med hensyn til min egen rolle frem i livet. Indtil nu har jeg først og fremmest været mor – en løvemor, hvor min datter har stået øverst på min prioriteringsliste.

Nu kan hun selv, og jeg glæder mig skam på hendes vegne. Hun er en dygtig, selvstændig og dejlig pige, der er godt på vej i sit eget liv – det er jo det jeg har ønsket for hende fra første færd. Og så føler jeg mig så flov og utaknemmelig over, at jeg går med min lille sorg og selvmedlidenhed inden i mig.

Pigen gør det rigtige og jeg må da være voksen nok til at vide og erkende at det er sådan det går – børn vokser op og flytter hjemme fra.

Men mor-følelsen er godt nok en sej elastik, den er ikke meget for at blive trukket længere ud. Mor holder man aldrig op med at være, rollen skal bare defineres på ny, og det gør ondt på mor. Men så længe pigen har det godt og glæder sig til – endelig – at få sit eget, indrette en lejlighed sammen med en veninde og kan danne sine egne rammer og normer for sit hjem – så må mor lige kæmpe sin egen lille egokamp.

Blodtrykket ligger lidt højt, mavesyren går amok og små depressive anfald er en del af dagligdagen for tiden. Det kan dog mildnes lidt med at gå i genbrug og finde ting som jeg ved min datter mangler til sin nye indretning i det nye hjem, og så er man lidt glad igen – især hvis hun vil bruge det man har købt.

Selvfølgelig er det ikke morsomt at gå lidt i sort over den nye situation i livet, på den anden side ville det være underligt, hvis ikke jeg ville reagere på at min mest meningsfyldte rolle, nemlig den at være mor, nu rykker i baggrunden. Samtidig giver den plads til noget nyt, og det tager sikkert lidt tid inden jeg er klar på hvad det kan være.

Så vi føjer lige et tankemylder til blodtryk, mavesyre osv., og så tager jeg dagene som de kommer og tror på at med tiden, så falder det hele til ro igen og både min datter og jeg får et godt liv og bliver rigtig gode til at nyde det når vi så er sammen.

  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post4

Afslutningen

LivetPosted by Dorte Thu, February 15, 2018 11:38:43
Ak ja, i disse dage er der mange der snakker om Prins Henrik, der i en alder af 83 år gik bort. Det er altid trist når et menneske dør, og det er hårdt for alle familier, når vi skal tage afsked med vores kære.

Prins Henriks død var ikke tragisk eller voldsom. Der blev meldt ud at han sov stille ind med sine nærmeste omkring sig. En fin død efter at have været alvorligt syg og nået en høj alder.

Den største del af Danmarks befolkning ved hvem Prins Henrik var. Nu er hans liv slut og lad ham nu få fred. Om man nu syntes om manden eller ej, er det faktisk tilladt at holde sin mund og lade hans pårørende have deres sorg i fred. Det er rørende at så mange mennesker lægger blomster, skriver kondolencer og viser deres respekt. Alt foregår i fred og ro.

En enkelt krakilsk madam skulle ud og skælde danskerne ud for at være dobbeltmoralske, det må hun jo gerne synes, men det behøver ikke være en overskrift i dagspressen dagen efter manden er død. Det er også en politiker, og hun kan da kigge indad i egne rækker hvis hun er så opsat på at luge ud i dobbeltmoral.

"Der er en tid til at tale og en tid til at ti' ".


  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post3

Navnet Florentine

LivetPosted by Dorte Thu, January 18, 2018 11:12:03
Navnet Florentine er ikke et moderne påhit - det er fra min mormor, hun havde det som mellemnavn. Jeg elsker det navn - faktisk hed hun Emilie Florentine, så gæt hvad min datter hedder?

Jeg har aldrig været så glad for mit døbte navn - Dorte - jeg har aldrig følt mig hjemme i det. Men det har jo hængt ved i alle årene og det er et navn min mor valgte til mig. Det er blevet en vane og så er den ikke længere.

Da min mor døde for 7 år siden, var jeg Palle alene i verden, da min familie kun bestod af hende, min datter og mig. Og at miste mor, var for mig at miste en af de aller vigtigste personer i mit liv. Det overraskede mig hvor få af hendes ting jeg ville beholde da jeg skulle tømme hendes hus - det var jo kun ting - ikke min mor.

Min datter er som sagt opkaldt efter min mormor fordi jeg var helt vild med navnet Emilie - allerede som barn havde jeg besluttet at, hvis jeg en dag fik en datter, var det navnet hun skulle have. Min mormor døde tidligt og jeg lærte hende aldrig at kende.

Da jeg gennemgik de forskellige papirer i boet efter min mor, dukkede min mors fødselsattest op, hvor navnene på mine morforældre stod. Dér kom Florentine ind i billedet, jeg havde godt vidst hun hed det, men havde glemt det igen. Da jeg var skilt og alligevel gik med tanken om at ændre efternavn, valgte jeg så at tage Florentine med som mellemnavn. Det var lidt som at slutte en kreds om min mor - min datter havde heller ikke Florentine med fra start, så hun ville også gerne have det med.

Så nu er vi to med mellemnavnet Florentine og de stærke gener fra den linje af familien lever videresmiley

Nedenfor ses en florentiner smiley
Billedresultat  • Comments(0)//florentines.demicoons.dk/#post0